Xarxa de Ripollet XESC

La Casa Natura va acollir el passat dilluns, 26 de gener de 2015, la primera trobada de la xarxa per l'educació per a la sostenibilitat de Ripollet (XES) que té com a objectiu esdevenir una taula de treball en la que s'abordaran qüestions relacionades amb el medi ambient.

En aquesta primera sessió es van assentar les bases del que es pretén amb aquestes reunions. El principal objectiu és el treball en xarxa, compartir experiències, desenvolupar projectes de formació i participar en campanyes educatives i en projectes de planificació municipal. 

A més dels representants de les escoles també van participar el Centre de Recursos Pedagògics, l'Associació Ripollet Natura, que és l'entitat que gestiona actualment la Casa Natura la Xarxa d'escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, i les regidories de de Medi Ambient i la d'Ensenyament. 

Com a projecte d'arrencada es va acordar començar aquest curs amb una primera proposta: la reducció de la utilització de paper d'alumini per embolicar els entrepans.

Aquest serà un punt de partida des d'on es podran treballar conceptes com la minimització dels residus, la quantitat de residus que generem, el seu tractament i gestió, els costos mediambientals de l'ús del paper d'alumini i les alternatives.