2a Trobada de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat curs 2016/2017
Instituts i escoles públiques i concertades de Ripollet

La Casa Natura va acollir el passat 23 de Gener la segona trobada de la Xarxa per l’Educació per a la Sostenibilitat de Ripollet, amb l’objectiu de continuar treballant en xarxa compartint experiències i desenvolupant projectes de formació.

Van participar els representants de les escoles Ginesta, Gassó i Vidal, Anselm Clavé, Sant Gabriel, i els instituts Can Mas i Lluís Companys. També va assistir en Manel Casado com a respresentant d’ensenyament de l’Ajuntament de Ripollet, la Sara Bernal com a representant de medi ambient de l’Ajuntament de Ripollet, el Centre de Recursos Pedagògics de Montcada i Reixac i la Núria Soto com a representant de la Casa Natura.

Els temes que es van exposar en aquesta trobada van ser, entre d’altres:
 • Projectes Participatius al Parc dels Pinetons: 
  Projectes basats en el concepte d’Aprenentatge i Servei amb un grup d’Aula Oberta, que forma part dels tallers d’aprenentatge professional (TAP). També han realitzat construccions de caixes niu. Alguns dels objectius principals d’aquest projecte són:
  • Promoure l’Aprenentatge i Servei sortint de l’aula
  • Fomentar la participació dels centres educatius en la conservació i promoció de l’entorn proper.
  • Promoure l’aprenentatge vivencial a través de la pràctica al parc
 • Trampes processionària:
  L’òrgan encarregat de fer-se càrrec de la problemàtica que tenen als pins del centre de l’Institut Can Mas, és la Generalitat. Es va facilitar informació sobre mètodes i trampes que es poden aplicar i es va informar que a finals d’any es lliuraran contes-auca a alumnes de primària dins d’una campanya de protecció d’animals.

 • Compartir experiències: es van compartir experiències dels diferents centres, es van posar en ocmú per tal de promoure aquestes experiències a altres centres. Les podeu trobar a la pestanya de la dreta del bloc o clicant al següent enllaç.

 • Balanç de projectes:Explora el teu parc: proposta de dinamització de parcs, es va esmentar a l’entrada anterior en aquest mateix blog. La darrera edició, l’octubre passat, van participar 192 nens i nenes en un total de 8 parcs. La propera edició s’iniciarà el primer dimarts d’abril d’enguany.
  • Assessorament energètic: servei a disposició dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de promoure l’estalvi energètic per tal de disminuir la despesa econòmica en la factura de la llum i al mateix temps la del consum, fent disminuir les emissions de CO2, principal causant del canvi climàtic.
  • Conferència sobre l’ornitologia: de la mà d’Abel Julien, ornitòleg i membre de l’ICO. Va ser la primera d’una sèrie d’actuacions que s’aniran duent a terme dins del projecte de Foment de la Biodiversitat.